Alla hästar behöver regelbunden genomgång.

Boka
behandlingar

Ett holistiskt tänk...

Jag fokuserar på helheten för att hjälpa dig att bygga en frisk häst på lång sikt. 

Hästen kan inte tala om för oss vad som är fel utan de är vårt ansvar är att se vad hästen visar med sina små signaler om vad vi skall uppmärksamma. Detta är inte allt så lätt i dagens vardag där allt skall hinnas med. Men en sak är säkert det finns inga elaka eller tjuriga hästar, detta är bara tecken på obehag. Vi behöver bara hjälpa hästen att få rätt hjälp.

Equine touch

Jag är utbildad till nivå 3 under 2021-2022. En ickeinvasiv behandlingsmetod där dina mjuka handpositioneringar hjälper hästen till en bättre rörlighet. Genom små impulser i faschian för att minska rörelseinskränkningar. 


djupvågsbehandling

Jag har gått en 6 månaders utbildning hos Atlas balans för att blir Swedish Fascia Specialist under 2021. Genom att öka flödet i fascian så får du mer rörlighet i kroppen och mindre skevheter. Vilket minskar skaderisken. 


Massage

Muskler, senor och ligament kan behöva hjälp på traven för att hitta sin rätta position genom en mjuk mobilisering genom att få igång blodgenomströmningen och genom töj och stretch. 


TCM akupunktur

Utbildat mig på häst, hund och människa 4,5 års studier komprimerat under 2020-2022. Inkl.  60 hp basmedicin för human. Med akupunktur så kan du behandla ex. Eksem, muskelspänningar, skevheter, luftvägsproblem, svullnader. 


Kraniosakral terapi

Allt sitter i händerna, en ickeinvasiv behandlingsmetod där man genom positioneringen ökar flöden i kroppen. Magiska släpp och effekter hos djuren. 


Kinesiologitejpning

Tejpningen är ett bra komplement där man kan påminna muskler att aktivera eller att slappna av. Mycket effektiv verktyg om det används på rätt sätt.  


Mjuk manipulation

Stretch och töj är ibland en förutsättning emellan behandlingar för att ni skall få bästa resultat. Efter varje behandling så får du övningar av mig att jobba med för att förbättra era odds till att få snabbare och mer långvarigt resultat.


Sadelkontroll

En häst som går med en felaktig sadel bygger inte en frisk rygg. Det är viktigt att kontrollera din sadel regelbundet vartefter som den växer och tränas. 


Fokusera på prehab istället för rehab... 

Boka